VU Landsstævne 2015 - Modern Girl
Bella

VU Landsstævne 2015

Hej venner! For et par uger siden var jeg til Landsstævne med VU (Jeg har lidt ventet på billederne, men de er her nu!). Til dem af jer der ikke ved det, står VU for Venstres Ungdom. Ja, jeg er medlem af et ungdomsparti. VU bruger meget tid på at slå fast at det skal være sjovt at være en del af politik, og det skal jeg da også lige sige weekenden var. Jeg synes det er super fedt at så mange mennesker, vi var ca 600-800 mennesker, kan mødes fra hele Danmark på baggrund af en fælles interesse. Hvad laver man så til sådan et Landsstævne? Svaret er: En hel masse!

Billede taget af Casper Dyrholm.

Fredag startede med indtjekning og aftensmad. Ja, det tager tid for 600 mennesker at finde deres værelser. Derefter stod den på en debattle, en slags debat konkurrence efterfulgt af en super hyggelig aftensfest. Jysk Ghetto, et lokalt band fra Grindsted, spillede. Hvilket også betød at os fra Billund/Grindsted gav den maks gas. I kan godt se det på billedet, ikke?

Billede taget af Mikkel Swartz.

Lørdag stod på politik. 600 mennesker skulle stemme om resolutioner, dvs. vi skulle være (delvist) enige om hvad vi officielt mener som ungdomsparti. Derudover fik vi både ny formand og næstformand. Der var såkalt kampvalg. Der blev også stemt om forretningsudvalget, dvs VU’s bestyrelse.

Billede taget af Casper Dyrholm.

Lars Løkke kom også (selvfølgelig) Jeg er vild med det her billede, man kan virkelig se hvor mange vi er. Jeg synes det er vildt fedt at vi kan samles så mange grundet vores politiske holdning, selvom vi ikke er helt enige altid. Men det giver nogle gode diskussioner, også på talerstolen.

Billede taget af Mikkel Swartz.

Om aftenen stod den på gallafest. Her kan I se alle dem fra vores forening, Billund/Grindsted. Vi er en lille by men møder talstærkt op. Politik bringer os sammen, men det sociale holder os sammen og gallafesten er altid noget af det fedeste ved Landsstævne.

Mig og en af mine veninder, og ny VU’er! Gallaaftenen betød 3 retters menu og oplæg fra bla. Kristian Jensen. Så blev årets VU forening og årets VU’er også kåret. Da formanden gik af skulle han selvfølgelig også have en hilsen med. Og så var der ellers fest.

Billede taget af Mikkel Swartz.

Aftenfesten var super fed. Jeg mødte en masse søde og sjove mennesker. Man møder altid vildt mange til VU’s arrangementer og de er alle samme så søde. Søndag stod på en masse trætte VU’ere og noget mere politik i form af afstemning af resolutioner.

Det var den korte version af hvad vi bla. bruger en weekend på. Men jeg håber du blev lidt klogere på hvad Landsstævne med VU er. Politik kan sagtens være sjovt. Jeg vil ikke bestemme hvilken politiske holdning du har. Men hvis du nu er liberal, så husk VU. Prøv at komme til et møde, jeg garanterer dig for at det ikke er som du tror. Det er både seriøst og sjovt, og du får en mulighed for at lære så mange mennesker at kende. Og så kan det jo være vi ses til næste Landsstævne.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bella